Norrlands Miljövård och Coor

Under 2019 blev Norrlands Miljövård en viktig del av Coorfamiljen, en av Nordens ledande facility management-leverantörer.

Norrlands Miljövård förstärker Coor i Sverige med en väletablerad och välfungerande verksamhet i den norra halvan av landet. Coor välkomnar nytillskottet som gör bolaget rikstäckande, ökar kompetensen inom lokalvårdsområdet och utökar personalstyrkan med många nya duktiga medarbetare.

Norrlands Miljövård och Coor kompletterar varandra

Norrlands Miljövård har en ledande position inom lokalvård i Norrland med drygt 15 driftställen från Gävle i söder till Kiruna i norr. Bolaget har sedan starten 1973 drivits som ett familjeföretag med fokus på små och medelstora kunder inom både privat och offentlig sektor.

Norrlands Miljövård är störst inom lokalvård, men erbjuder även vissa andra servicetjänster inom facility management (FM). Företaget har en profil med hög tjänstekvalitet och hållbara servicelösningar som ligger helt i linje med Coors marknadsposition.

 

Tillsammans skapar vi mer värde för våra kunder!

Kunder till Norrlands Miljövård kan nu erbjudas över 100 olika servicetjänster och dra fördelar av integrerade FM-uppdrag med smarta, kostnadseffektiva helhetslösningar. Samtidigt som de fortfarande får precis lika hållbar lokalvård som förut, utförd av samma kompetenta människor. Vinsten för Coors befintliga kunder är att de får tillgång till hållbar lokalvård över hela landet från samma leverantör.

 

Vi väljer varandra

– Efter 46 år och två generationer Norberg ser vi Coor som det bästa alternativet för att ta Norrlands Miljövård vidare in i framtiden, säger bröderna Peter och Kent Norberg, företagets förra ägare.

– Vi är verksamhetsmänniskor uppvuxna och fostrade i familjeföretaget. Coors värderingar och vår gemensamma syn på framtiden stämmer väl överens med hur vi ser att verksamheten kan utvecklas med våra olika kompetenser och styrkor.

– Förvärvet av Norrlands Miljövård passar väl in i Coors nordiska tillväxtstrategi. Det är ett välskött företag med hög kundlojalitet och lång historik av kvalitet och lönsamhet inom lokalvård, ett av Coors prioriterade tjänsteområden, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef för Coor.

– Att köpa ett företag som Norrlands Miljövård ökar vår kunskap och kompetens inom lokalvård och jag välkomnar många nya kompetenta medarbetare in i Coor. Tillsammans blir vi en stark aktör med fokus på hållbarhet i leveransen, kommenterar AnnaCarin Grandin, vd för Coor i Sverige.

 

Medarbetarna i fokus

Coor har en lång tradition och erfarenhet av att ta över personal, företag och funktioner. Under 2018 blev till exempel det stora danska lokalvårdsföretaget Elite en del av Coor och nu är verksamheterna och medarbetarna integrerade på bästa sätt.

Service utförs av människor, för människor och en av Coors styrkor är just att attrahera, behålla och utveckla sina medarbetare över tid. Coors personalomsättning är en av de lägsta i branschen och inom Norrlands Miljövård är vi säkra på att våra medarbetare blir varmt välkomnade. De är ytterst viktiga för att för att säkerställa kontinuiteten i leveranserna och behålla erfarenhet och kunskap. Vill du veta mer om hållbar lokalvård i Norrland? Kontakta oss via vårt kontaktformulär nedan.

 

Hur kan vi hjälpa dig

Vi hjälper dig med lokalvård, arbetsplatsservice, bemanning och hushållsnära tjänster. Vill du veta mer om Norrlands Miljövård så är du varmt välkommen att kontakta oss.