Bakgrund

Norrlands Miljövård började sin resa med en rosa Cadillac i Florida 1961.

Året var 1961 och platsen Tampa, Florida, i USA. Sjömannen och den framtide grundaren av Norrlands MIljövård, Anders Norberg, satt tillsammans med ett gäng besättningsmän på ett fartyg i hamnen och väntade på att få gå i land och ta en kall öl på någon bar. Plötsligt körde en rosa Cadillac rakt över industrispåren och närmade sig fartyget. Chauffören hette Wikström och var son till en svensk som utvandrat från Västerbotten i början av 1900-talet. Anders och Wikström blev bekanta och Wikström berättade att hans familj startat ett så kallat Carpet Cleaning Company som vuxit till 200 anställda. Oj, tänkte Anders, varför inte göra samma bedrift i Sverige?

Två år senare gick Anders i land, fick jobb som resemontör och åkte runt i norra Sveriges gruvor. 1964 träffade han sin kära hustru på en dans i Nuunissvaara utanför Gällivare och familjebildningen var ett faktum.

Flyttlasset gick snart söderut till Laxå som blev parets fasta bostadsort tills de fem år senare längtade norrut och flyttade till Nyland utanför Kramfors. Det var nu som idén med Norrlands Miljövård växte fram. Med sparade pengar köpte paret Steam-Vac mattvättare och etableringen av Norrlands Miljövård var ett faktum. En snabb expansion följde med jobb över hela Norrland och 1975 gick företaget in i städbranschen.

Anders drog sig tillbaka 2004 och i ett generationsskifte förvärvade sönerna Kent och Peter Norberg företaget. Det var med stor stolthet som Anders då konstaterade att många av företagets kunder fanns kvar sedan starten 1973, liksom ett tiotal anställda som också varit med från början.

Resan som började med en rosa Cadillac i Florida har tagit Norrlands Miljövård till en position som ledande aktör med lokalkontor på 17 orter i norra Sverige. De två bröderna Norberg tar familjeföretaget in i framtiden med lokalvård och övrig arbetsplatsservice med ett rent och hållbart resultat.

  • Som norrlands första städföretag med Svanenmärkta städtjänster har Norrlands Miljövård en stark tradition av hållbarhetsarbete och det är en både givande och viktig uppgift att få förvalta det arvet och ta det in i framtiden.Anna Nygård, Kvalitet- och miljösamordnare, Norrlands Miljövård.
  • Genom att utöver lokalvård erbjuda annan arbetsplatsservice kan vi tillhandahålla ännu bättre service genom leverans av vendingprodukter, kontorsmaterial och tjänster.Anders Fahlén, Senior affärsutvecklare, Norrlands Miljövård.
  • Med våra bemanningsentreprenader av till exempel reception höjer vi inte bara kvalitén på vår service, vi kan också ta ett större helhetsansvar för vår kunds arbetsplats.Henrik Fahlén, säljansvarig på Norrlands Miljövård.
  • Vi märker att hemservice som löneförmån till anställda blir allt vanligare i en tid då balansen mellan arbete och fritid är en konkurrensfaktor i kampen om arbetskraften.Lars Holmlund, Försäljningschef, Norrlands Miljövård.
Norrlands Miljövård är sedan den 31 oktober 2019 ett helägt dotterbolag till Coor. Läs mer om Coor: www.coor.se

Hur kan vi hjälpa dig

Vi hjälper dig med lokalvård, arbetsplatsservice, bemanning och hushållsnära tjänster. Vill du veta mer om Norrlands Miljövård så är du varmt välkommen att kontakta oss.