Indiskt mode från skogen!

Ett stenkast från världsarvet Höga Kusten finns Bioraffinaderiet Domsjö Fabriker. Deras utveckling drivs av världens ökande behov av hållbara produkter. Huvudprodukterna är cellulosa, lignin och bioetanol, alla med ursprung i ett hållbart svenskt skogsbruk. Under våren kommer Norrlands Miljövård (NMV) bli deras lokalvårdspartner. Kent Norberg vVD på NMV menar att det känns väldigt inspirerande när man hittar samarbeten med kunder som delar samma fokus på hållbarhet.

Under hösten blev ett flertal leverantörer från branschen inbjuden till visningar av Domsjö fabrikens lokaler. De som ansvarade för upphandlingen var tydlig med att säga att lokalvård är en mycket viktig funktion som bidrar till att deras anställda trivs på arbetsplatsen. – ”Med det som målbild känns det naturligtvis väldigt roligt att vi fått förtroendet att ta hand om deras lokaler och ansvara för att deras personal får en bättre dag på jobbet” säger Henrik Fahlén, Säljansvarig på NMV.

Vid Domsjö Fabrikers val av entreprenör hade man fokus på kvalité till en rimlig kostnad och där den nya entreprenören skall bidra till upplevelsen av en renare arbetsmiljö dvs en bättre dag på jobbet! NMV´s tydliga rutiner och arbetssätt med kontinuerlig uppföljning samt förbättringsarbete var en del av det underlag som bidrog till valet av NMV som ny entreprenör.

Domsjö fabriken ägs idag av Aditya Birla som har sitt ursprung i textilbranschen. En av produkterna har sitt ursprung i de svenska skogarna som därefter förädlas hos Domsjöfabriken och hamnar tillslut på catwalken i modebranschen.

From måndag den 1 april 2019 är Maria Laine, Serviceledare i Örnsköldsvik med personal i full gång med leveransen. Hon kommenterar att det känns spännande och att hon tillsammans med övrig personal i Örnsköldsvik ser fram emot att få leverera en högklassig lokalvårdslösning!

Norrlands Miljövård erbjuder tjänster inom lokalvård och arbetsplatsservice med lokal närvaro från Kiruna i norr till Gävle i söder med ett rent och hållbart resultat. Med delägarskapet i Servicecompagniet åtar vi oss uppdrag över hela Sverige. NMV omsätter totalt ca 250 milj kr.

Presskontakt: Lars Holmlund, Försäljningschef lars.holmlund@nmv.se

http://www.domsjo.adityabirla.com/Sidor/Startsida.aspx

Dela inlägget