I hjärtat av Höga Kusten

Mitt i det vackra världsarvet Höga Kusten som dessutom nyligen blivit utsett till Sveriges vackraste natur ligger Dockstavarvet där Norrlands Miljövård från och med november månad fått förtroendet att utföra lokalvården.

Dockstavarvet, beläget mellan Ullånger och Örnsköldsvik, är en ledande producent i tillverkningen av aluminiumbåtar för professionellt bruk. Företaget grundades 1905 av N. Sundin och drivs nu av tredje generationen. Den första lotsbåten i aluminium levererades 1975 och sedan dess har ca 50 båtar byggts och levererats. Dockstavarvet har också varit engagerade i utvecklingen och produktionen av snabba, avancerade patrullbåtar för både militärt och icke militärt bruk. Över 200 båtar har levererats runt om i världen fram till dagens datum.

Norrlands Miljövård sköter nu om städningen på kontorspråmen som byggdes 2001, den intilliggande verkstaden och boendevillan. I uppdraget ingår också leveransstädning av båtarna vilket kräver stor noggrannhet.

”Kommunikationen mellan oss och städleverantören är A och O vid leveransstädningarna, något som fungerat bra redan från första dagen med NMV, vilket känns tryggt” – anser Håkan Domeij, kvalitetschef och anläggningsansvarig på Dockstavarvet.

”Redan 6 veckor in i uppdraget har vi slutstädat hela 9 båtar där kvalitetskraven är höga hos slutkunden. Tack vare god dialog med personalen på varvet och ansvarsfulla lokalvårdare har det gått över förväntan” – säger Emma Smedberg, serviceledare i Örnsköldsvik.

NMV erbjuder skräddarsydda lösningar inom lokalvård och övrig arbetsplatsservice för såväl företag som privatpersoner. Med lokalkontor på 17 orter i Norrland och genom delägarskapet i Servicecompagniet är vi ett nära städbolag med uppdrag över hela Sverige. NMV omsätter totalt ca 220 milj kr.

Dela inlägget