Coor förvärvar Norrlands Miljövård AB

– Efter 46 års framgångsrikt navigerande av 2 generationer Norberg ser vi Coor som det bästa alternativet att ta NMV vidare in i framtiden. Coor har visat ett starkt intresse för vår verksamhet. Vi är verksamhetsmänniskor uppvuxna och fostrade i familjeföretaget. Ganska snabbt i våra diskussioner kom vi fram till att detta blir det bästa på lång sikt för våra kunder och medarbetare. Coor’s värderingar och vår gemensamma syn på framtiden stämmer väl överens med hur vi ser att verksamheten kan utvecklas med våra olika kompetenser och styrkor, säger företagets ägare Peter och Kent Norberg.

Norrlands Miljövård kompletterar och stärker Coors befintliga verksamhet väl både geografiskt och kompetensmässigt. Bolagets profil med hög tjänstekvalitet och hållbara servicelösningar är helt i linje med Coors marknadsposition.

– Förvärvet av Norrlands Miljövård passar väl in i Coors nordiska tillväxtstrategi. Det är ett välskött familjeföretag med hög kundlojalitet och lång historik av kvalitet och lönsamhet. Genom förvärvet blir Coor en ännu starkare serviceleverantör med stark geografisk täckning i hela Sverige, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef Coor i en kommentar.

– Genom förvärvet av Norrlands Miljövård ökar vår kunskap och kompetens inom lokalvård och jag ser fram emot att välkomna många nya kompetenta medarbetare in i Coor. Tillsammans blir vi en stark aktör med fokus på hållbarhet i leveransen, kommenterar AnnaCarin Grandin, VD Coor Sverige.

Mer information, pressbilder etc finns på coor.com

Peter Norberg, vd Norrlands Miljövård AB
060-66 98 64

Kent Norberg, vice vd Norrlands Miljövård AB
060-66 98 61

På bilden medverkar från vänster Anna-Carin Grandin, Kent Norberg, Peter Norberg samt Charlotte Almberg.

Coor är en ledande facility management-leverantör i Norden, inriktad främst mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM). Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster avseende utveckling av kundernas serviceverksamhet. Coor skapar värde genom att utföra, leda, utveckla och effektivisera kundernas serviceverksamheter så att de över tid stödjer kundernas kärnverksamhet optimalt. Det kan bl a handla om fastighetsservice, lokalvård, restaurang samt post- och receptionstjänster.

Bland kunderna finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, Det Norske Veritas, E.ON, Ericsson, Equinor, EY, NCC, Politiet (danska polisen), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan, Volvo Cars och Volvo Group.

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se

Dela inlägget